Your cart is currently empty.

Return to shop

Vilken stensort gillar du bäst?

Gemologi

Vilken färg är du?

 


 

Här kan du upptäcka alla stenfärger Liebensteins armband kommer i och vilken betydelse alla sorter har. Hitta din nya favorit och låt HappyBuddha bli symbolen för den förändring du vill se.

Halvädelstenar

Halvädelstenar blir precis som ädelstenar brutna ur gruvor världen över. Många kommer från Afrika, Indokina eller den nordamerikanska kontinenten. En halvädelsten är en mineral eller kristall som genom en kemisk reaktion bildats och packats i berg under lång tid. Vissa varianter är mer sällsynta såsom Jadeit medan andra är vanligare förekommande såsom Howlit. Priset på stenen bestäms efter hur vanligt förekommande den är. Efter att stenen brutits görs en klassning av vilken typ av sten det är och hur hård den är på en MOH skala. Därefter bryts stenblocken till mindre bitar och tumlas så att deras vackra yta kommer fram. Genom processen blir hörnen också rundade och det här typen av sten kallas tumlad sten eller Tumble stones på engelska.

Stenarnas kännetecken

Det finns ett antal sätt att lära sig mer om hur olika stenar ser ut och vad man ska titta efter när man köper exempelvis ett armband eller smycke i sten. Detta blir lätt väldigt invecklat och därför kommer jag länka vidare till en sida från International Gemstone Institutet som det kallas där du kan läsa mer ingående vid intresse. En viktig punkt som IGI tar upp är att det finns många falska stenar på marknaden. De dyraste och de billigaste behöver inte alltid vara den bästa sorten. Viktiga är att du lär dig titta efter vilka “kännetecken” stenarna har naturligt och att lyssna på din magkänsla. Säger den dig att något inte är hundra så kan det faktiskt vara så att du har rätt.

Det finns en mängd olika färger och variationer

Färgerna på kristallerna kommer från olika mineraler som packats hårt i berget under många år och som har påverkat kristallen att ta upp färgen från mineralet. Därför finns det också flertalet namn på halvädelstenar som har fått sina namn inspirerade av dessa mineraler. Andra har döpts efter den plats eller person som upptäckt stensorten. 

 

Här följer en lista med alla stensorter som Liebensteins HappyBuddha armband är gjorda av och namnen på varje armband:
 • Forever Black HappyBuddha – Onyx
 • Taipei Turqoise HappyBuddha – Aqua Amazonite
 • Melbourne Yellow HappyBuddha – Quartz yellow
 • Shanghai White HappyBuddha – Agate (Australien)
 • Golden Tiger’s Eye HappyBuddha – Tiger’s Eye
 • Kerala Orange HappyBuddha – Striped Agate
 • Alaska Blue HappyBuddha – Sodalite
 • Stockholm White HappyBuddha – Howlite
 • Nevada desert HappyBuddha – Picture Jasper
 • Hunters Green HappyBuddha – (African) Green Jasper
 • Borneo Green HappyBuddha – Agate
 • Farao Blue HappyBuddha – Lapis pulver coated howlite
 • Samoa Pink HappyBuddha – Rose Quartz
 • Persian Purple HappyBuddha – Persisk amethyst (vitlilaskiftande)
 • Nebraska Brown HappyBuddha – Bronzite
 • Spacelet – Blue Sandstone

 

Nedan hittar du bilder på de olika stensorterna och kan även läsa mer i detalj om varje stens förmåga och historia.

Stenarnas betydelser

 


 

Agat

Agat är en av halvädelstenarna som har flest färgvariationer. Agatfamiljen är stor. Agat hjälper till att centrera och stabilisera energi vilket i sig kan hjälpa en till bättre koncentration och stärka den analytiska förmågan. Agat harmoniserar med yin och yang och är därför en grundande jordnära sten. Det sägs att agat kan hjälpa en att acceptera sig själv för den man är vilket i längden hjälper en att bygga upp självförtroendet.

Amazonit / amazonitsten

Amazonit / amazonitsten står för balans i sinnet, styrka, integritet och självförtroende. I yogan är amazoniten bra för Hjärt- och Halschakrat. Det är en kommunikativ sten som hjälper dig att föra en dialog med dig själv men även med andra medmänniskor. Amazonit hjälper en att söka och komma närmare sanningen via kommunikationen. Denna sten uppmuntrar kommunikation på alla olika nivåer. Amazonit tros vara bra på att hela sinnet från trauman.

Amethyst / Ametystin

Amethyst / Ametystin är en form av kvartskristall och har en skyddande förmåga på flera plan b la är den bra på att balansera ut högt och lågt. Många som mediterar använder sig av amethyster då den lättare skapar kontakt med den spirituella världen. Stenen är bra för kronchakrat och hjälper till att blockera dåliga energier och negativitet utifrån. Den hjälper till att finna kraft att stå emot kaos. Bra mot ilska, rädsla och ångest. Därför är amethyst ofta rekommenderat till någon som söker mer eller bättre balans i livet.

Aventurin

Aventurin tillhör också kvartsfamiljen och är oftast ljusgrön eller ljusblå. Aventurin är en sten som står för välmående och lycka. Det sägs att ledaregenskaper kan stärkas med aventurin. Stenen hjälper en att fatta beslut med hjärtat och stimulerar kreativitet vilka båda sägs hjälpa en att vandra jorden med sina medmänniskor utan att tvivla på sig själv. Grön aventurin är bra för hjärtchakrat och blå aventurin är bra för tredje ögat och halschakrat. (Finns även gul och persikofärgade aventuriner)

Bronzit

Bronzit (främst förekommande i Österrike) är en sten som hjälper den som är rastlös att bara vara i nuet. Stenen är lugnande och hjälpsam när man vill återta kontrollen eller skaffa sig bättre koll på läget. Den hjälper en att tänka på framtiden och se problemet ovanifrån tex. En skyddande sten som hjälper en att stå med båda fötterna på jorden och hålla ett neutralt sätt att se på saker och ting. Hjälper till att hålla huvudet kallt när man är i en situation man själv inte kan påverka. Om du har fastnat i negativa mönster och vill ta dig ur dessa kan Bronzite vara till hjälp. Solar plexus chakrat.

Howlit

Howlit är en lugnande sten som stärker medvetenheten hos den som bär stenen. Den används också inom meditation i hälsosyfte. Howlit sägs hjälpa en att klippa banden med gamla känslor och smärtor psykiskt, så att man därefter kan gå vidare och få frid i sinnet. Howlit hjälper till att minska på stress, oro och själviskhet. Därigenom hjälper stenen till att skapa balans mellan medvetandet och kroppen. Howlit uppmuntrar till kreativitet och uttrycksfullhet. Howlit är sammanlänkat med kronchakrat.

Jaspis / Jasper

Jaspis / Jasper är en sten som har många variationer. Den kan vara brun, gul, röd, blå eller grön b la. Jaspis är en av de äldsta stenarna vi känner till idag, nämns redan av grekerna 1800 f.Kr. Jaspis är bra för att stilla sinnet och bli mentalt starkare. Den här stenen stärker medmänskligheten, tålamod och ärligheten. Jaspis är modets sten som hjälper en att fatta svåra beslut och våga konfrontera problem. Med andra ord inspirerar stenen till personlig utveckling. Baschakrat. Picture Jasper är extra bra för att få kreativa visioner och bättre självförtroende. Stenen kan vara en bra motivation för dig om du startar eget. – Personal growth. Stone of the brave. Helps you to confront problems and hard decisions as well as building your patience and honesty.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli är en mycket ovanlig sten och det är vanligt att man pulvriserar mindre fina selektioner av stenen för att färga andra stenar till denna härliga färg. Stenen är en symbol för vishet och sanning. Den inspirerar intellektet, väcker törsten på kunskap och hjälper till i inlärningsprocessen. Stenen sägs även stimulera minnet och hjälper till med kommunikationen på alla nivåer. Stenen hjälper dig att läsa mellan raderna. Lapis är också en sten som symboliserar vänskap och harmoni i ett förhållande. Halschakra. Fridfullhet, avkoppling, Lapis skapar ett harmoniskt inre.

Onyx

Onyx färgas nästan alltid svart. Onyx är en sten som används som skydd mot dåliga och negativa energier. Den blockerar och stänger även stress, förvirring och sorg ute. Onyx är vishetens sten som också hjälper en med att finna självdisciplin. Stenen är på sitt vis stärkande och underlättar vid beslutsfattande. Onyx är bra vid meditation.

Rosa kvarts

Rosa kvarts (Ej rosenkvarts) är en kvartsform som är blek eller ljusrosa till vit nästan genomskinlig. Det är en oskyldighetens och nya upptäckters sten. Den stärker kärleken och respekten till sig själv och gentemot andra människor.

Sandsten

Sandsten kan vara antingen mörkt blå eller terrakottabrun i färgen och används till Spacelet vänskapsarmbanden. Stenen är naturligt glittrig vilket gör att pärlorna kommer fram extra i solljus och det kan liknas med en stjärnhimmel.

Sodalit

Sodalit är länkat till tredje ögats chakra och främst till halschakrat. Det är en sten likt andra blåskiftande stenar som hjälper en med kommunikation på alla nivåer. Stenen inspirerar till ärlighet, lugn, klarhet och kan även bidra till nya insikter om sig själv. Den underlättar inlärningsprocessen för dig om du vill lära dig något nytt. Sodalit stärker intuitionen, kreativiteten och det rationella tänkandet. Det är kommunikationens sten som hjälper till att stimulera kreativitet och öppna ögonen i olika sammanhang.

Tigeröga

Tigeröga är en gammal och mytisk sten som bars av romarna på deras rustningar. Mod, integritet och styrka är symboler för Tigeröga vilka hjälper en att hitta balansen mellan Yin och Yang. Stenen hjälper en även att fokusera, tänka resonligt och hålla en positiv attityd. Tigeröga är bra vid stora livsförändringar som ett karriärbyte där det krävs att man lär sig nya saker. Stenen hjälper en att ta till sig alla de nya kunskaperna och uppgifterna man står inför då. Tigeröga skärper dina sinnen, gör dig mer uppmärksam på detaljer och skapar hopp om framtiden. Bra för rotchakrat och kundalini energier.

FÖLJ OSS

#HappyBuddha
Liebenstein.se

Handgjorda i Stockholm

© 2017 Liebenstein.se
Pay with PayPal, PayPal Credit or any major credit card
Stripe

"Det tar tid att skapa något meningsfullt. Produkter som inte finns på lager och beställningar med speciella önskemål kan ta upp till 5 veckor att leverera.
För förfrågningar, vänligen kontakta oss på: info@liebenstein.se."